KONDORWESSELS / PLACEMAKING
178 aardige ontwerpers, Utrecht

Wil je meer weten over dit project of over 178? Laat het ons weten.
Bel of mail Frederik: 06 333 20 355
frederik@178.nl.

Waai aan!

In IJmuiden aan Zee gaan de Gemeente Velsen en KondorWessels ‘De Rauwe Duinen’ ontwikkelen. Een innovatief, buitendijks kustdorp met ca. 1.000 woningen. In samenwerking met FabCityNature is in aanloop naar de bouw een ‘playground’ opgezet onder de naam Basecamp. Er staan onder andere kunstwerken van Atelier van Lieshout en Tiny Houses die gehuurd kunnen worden. Daarnaast staan er verschillende typen events gepland.

178 aardige ontwerpers is gevraagd een concept voor signing te ontwikkelen. Heldere en verbindende bewegwijzering, om bezoekers te informeren en inspireren. 

Het gebied is volop in ontwikkeling. De uiteindelijke invulling van de plek, van de nieuwe kustplaats, ligt nog open. Placemaking zorgt voor interactie met de buurt, toekomstige bewoners en gebruikers. De bijbehorende programmering laat mensen kennismaken met de locatie, zorgt voor relevantie en maakt het project concreet.

De dynamiek van de komende jaren, letterlijk en figuurlijk, gaat bepalen welke ‘wind er gaat waaien’ op deze lokatie. 

In ons voorstel voor signing verwijzen we naar de beeldtaal op meteorologische en maritieme kaarten. Met bewegende lijnen en pijlen benadrukken het dynamische karakter van de locatie en maken bezoekers wegwijs binnen het gebied. De eerste objecten met informatie zijn inmiddels geplaatst.Wil je meer weten over dit project of over 178? Laat het ons weten.
Bel of mail Frederik: 06 333 20 355
frederik@178.nl.